Bergting

Morwhayle

Nu kommer “Eldhäxan” som är första boken i nya serien Trolldomsakademien. Jag hoppas ni haft spännande läsning om Morwhayle och vill fortsätta äventyren i den nya serien.

AdLibris
Bokus

9789155260477_200_trolldomsakademien-eldhaxan9155257186

Morwhayle myllrar av monster, trolldom och mystiska varelser. I centrum av berättelserna står Malda Stern, dotter till Häxmästaren som under många år höll landet i ett järngrepp med hjälp av sina odöda. Maldas halvbror Arteil Krill, som inte sett sin syster på tio år, har kommit till Morwhayle för att hjälpa henne. Men han vet inte med vad, och han känner inte till Maldas mörka hemlighet. Efter sig har han sin far, Maldas styvfar som hatar henne över allting annat i världen.

Gemensamt för böckerna är att du ständigt är osäker på vem som egentligen är god och vem som är ond, och kanske är inte svaret så enkelt som du tror. Vän kan bli fiende och inte ens fienderna är helt igenom onda – precis som hjältarna har dåliga sidor. Speciellt Malda, som är en tjej som både kan svinga svärd och kasta magi, men som har dåligt humör och ännu sämre självförtroende. Vid sin sida har Malda draken Gorgobestor, en snarstucken, illvillig best som byter sida när han känner för det.

kartaI de tre delarna kommer syskonen allt närmare varandra, men samtidigt har en klyfta öppnat sig, en avgrund som kommer att skilja dem åt för alltid om de inte kan stoppa det som håller på att hända.

I den tredje och avslutande delen sätts allting på sin spets. Vem sida kommer draken att välja, och är Malda verkligen ond på riktigt? Men den kanske viktigaste frågan är ändå vad Rignach, demonsvärdet vill. Svärdet som tillhört Arteils far och som gått från hand till hand. Vem kommer att bära Rignach in i dödens stad – och är profetian sann? Profetian som säger att två syskon skall mötas på slagfältet i den sista striden om Morwhayle.

Serien är rosad av både kritiker och läsare och har en trogen skara fans. Vill du skriva fanfiction? Kolla in Viggos berättelse för inspiration!

Demonsvärdet av Viggo Zingmark-Lien

Första “officiella” kommentaren på Spelet om Morwhayle kommer från ingen mindre än Simon J Berger.

Screen Shot 2013-12-02 at 10.04.02

Staden Morwhayle behöver din hjälp! Häxmästarens Råd av magiker utnyttjar malströmmen som rinner under staden till sina onda planer. Bara du kan stoppa dem. I detta rollspel tar du rollen som en av Morwhayles Vakthundar – ett hemligt sällskap som kämpar mot Rådet för att stoppa den magiska stadens undergång.
Spelet om Morwhayle utspelar sig i samma värld som Peter Bergtings populära romaner i trilogin Legenden om Morwhayle. I detta spel kan du och dina vänner uppleva lika fantastiska berättelser som syskonen Malda och Arteil Krill gör i böckerna. Men det finns en stor skillnad – det är era egna handlingar och val som avgör hur historien ska sluta.
Spelet, som är rikligt illustrerat av Peter Bergting själv, passar perfekt för nykomlingar till rollspelshobbyn men är utmanande även för gamla rävar. Det är ett spel som gjort för den som spelat rollspel i sin ungdom och nu vill föra hobbyn vidare till sina barn. Medlen för att nå detta designmål är flera:
– Spelet kommer i en box i klassiskt Äventyrsspelsformat, med tärningar, böcker, en karta och Hjälteblad – allt man behöver för att spela.
– Spelet har en tydlig premiss – spelarnas Hjältar är medlemmar av Morwhayles vakthundar, ett hemligt sällskap som skyddar staden Morwhayle mot ondska.
– Det är snabbt och enkelt att skapa en Hjälte – allt man behöver veta står på Hjältebladet. Det är bara att välja ett av de sex Hjälteblad som medföljer, göra de val som står, och sedan spela!
– Reglerna är lättbegripliga, men utan att vara simpla – det går att lära sig att bli bättre på att utnyttja systemet, vilket skapar en utmaning för spelarna. Läs mer om regelsystemet här.
– Spelet innehåller tre färdiga äventyr, som kan spelas i valfri ordning och, om man vill, bilda en sammanhängande minikampanj.

Extramaterial

Du har väl inte missat att det finns en hel bok med noveller som utspelar sig mellan böckerna om Morwhayle? Tanka ner den gratis som epub till din surfplatta eller telefon. PDF kommer snart.

varulvInte nog med det, det finns en gratis serietidning också! Ursprungligen gick den i tidningen Utopi, men nu kan du läsa alla avsnitten gratis!

Sugen på att veta mer? Gå in på wikin om Morwhayle där du kan bidra med ditt eget material.

Gå även in och gilla Morwhayle på Facebook för skisser, nyheter, tävlingar och annat kul.

Ljudböcker

Visste du förresten att Morwhayle finns som ljudböcker? Del två släpps snart. Böckerna är proffsinlästa av Stina Engelbrecht. Del tre kommer som ljudbok i vinter.