Bergting

Wacom Intuos Pen & Touch Small recension

En ny Intuos, kan det vara nåt?

Vid det här laget har jag testat i princip alla Wacoms produkter. Min arbetshäst är en Intuos 24HD Touch, på fältet har jag en tryckkänslig Wacom Stylus till min iPad Mini och om jag måste kunna arbeta “skarpt” hemifrån har jag en trådlös Intuos, modell större till min MacBook Air.

När jag fick möjlighet att pröva den nya “small” modellen såg jag genast chansen att få en lättare väska. Den stora Intuos plattan gick knappt ner i min Crumpler. Och “small” är verkligen liten – som en iPad Mini i storlek och väger nästan ingenting. Att den dessutom går att göra trådlös med samma kit som jag redan använder till den stora Intuosen är en verklig fördel.

Designen har uppdaterats från de tidigare modellerna och är nu lite mer i samma stil som till exempel en MacBook med fejkad borstad aluminium på själva ritytan. Känslan att rita på den är riktigt skön med lite pappersgräng känsla.

Plattan saknar funktionsknappar på sidorna, men det är inget jag saknar då det är det första jag brukar stänga av på min Wacom plattor. Istället går plattan hela vägen ut i kanterna med en minimal bezel. Själva ytan du kan rita på är dock begränsad till en mindre rektangel mitt på plattan. Det finns faktiskt fyra funktionsknappar som är lite sobert dolda längst upp på plattan. De är inte i vägen och jag kanske ska ge dem ett försök innan jag stänger av dem.

Känsligheten är inte lika stor som på t ex en Intuos Pro, knappt hälfen av trycknivåerna – men du får vad du betalar för då samma storlek är en tusenlapp dyrare för pro versionen.

Med andra ord lär inte priset avskräcka med en prislapp på under 900:- online. Det finns även en billigare version utan touch funktioner för runt 600:- . För det priset så finns det egentligen inga argument för att inte testa om du är i behov av en ritplatta och har ansträngd budget.

Touch-funktionerna är som de brukar vara, antingen har du användning för dem eller inte. Den version jag testade kom med Manga Studio, ett fantastiskt program för den som tänkt sig att rita serier med sin Intuous.

large_p25853028

Post Details

Posted: October 17, 2013

By:

Post Categories

Product Reviews, Swedish